Popis
Některé tento mléčný Oolong překvapí nejvíce svojí jedinečnou mléčnou chutí. Jiní v něm najdou ořechy. V nálevu je žlutozelený a jeho aroma je nasládlé s jemnou příjemnou vůní. V čem se tento čaj odlišuje, je bezesporu zavadnutí, které probíhá v mléčné páře. V následném kroku jsou lístky nasypány do speciálních nádob s mléčnou esencí a opakovaně se namáčejí. Poté je čaj přesunut do bambusových košů, v nichž je intenzivně natřásán. Tím jsou lístky narušeny a zmačkány, toto následně spustí i přirozenou oxidaci enzymů. Pro konečnou podobu čaje je právě délka fermentace to co v konečné podobě vidíme na výsledné barvě, aromatu i obsahu kofeinu (teinu). Konec procesu výroby pozná odpovědný pracovník podle vůně, kterou listy přinášejí. Následuje vyhřívání, rychlé ochlazení a rolování nebo granulování. V posledním kroku je čaj dosušen v sušičce. Tímto výrobním procesem čaj získává originální osvěžující chuť. Čaj pomůže nejen s trávením, ale i s detoxikací organismu.
Připravujte zalitím zchladlou vodou o teplotě 80°C, kterou nechte vždy projít varem, tím ji zbavíte nežádoucích látek. 1,5 dl k 5ti-10ti kuličkám čaje.
Zalijte, louhujte 3-5 minut. Po každém nálevu přeceďte. Možno připravit 4 nálevy.
Vjemy chutě a tóny
Kategorie: | OOLONGY |
DRUH ČAJE: | Sypaný |
PŮVOD ČAJE: | Čína |
INTENZITA: | |
TRPKOST: | |
MNOŽSTVÍ TEINU: | |
KVALITA: | |
POČET NÁLEVŮ: |
Více informací
Základem jsou kvalitní čajové lístky z jarní sklizně. Jedná se o částečně oxidovaný (polofermentovaný) čaj, u kterého se čajové lístky před zaschnutím speciálním způsobem ochucují.
To, že jsou Oolongy v Číně oblíbené už od dob dynastie Ming, tedy již více než 400 let je o nich známé. Jsou dostupné v mnoha variantách. Podle barvy listu bývají nazývány taky modrozelené.
Pro tento polofermentovaný čaj je nejvíce charakteristický středně velký list se stonky.
MLÉČNÝ OOLONG
310 Kč