Menu

Pět zlatých pravidel přípravy

1. Připravte si váš čaj a vhodní čajník. Do varné konvice nalejte čerstvou vodu a přiveďte vodu k varu.

2. Před tím, než voda již téměř vře nalejte trochu vody do čajníku. Můžete vodou v čajníku zakroužit nebo jen nalít a po chvilce vylijte. Vodu pro přípravu čaje nenechte bublat příliš dlouho.

3. Do čajníku případně do spařovače nasypejte jednu lžičku lístků na šálek (množství můžete přizpůsobit podle své chuťi a druhu čaje).

4. Vroucí vodou zalijte lístky v konvici. Při přípravě, zeleného, bílého, žlutého čaje přelijte lístky vodou o teplotě 70-95°C.

5. Přikryjte čajník pokličkou a nechte stanovenou dobu louhovat ( podle druhu čaje). Používáte-li spařovač, vyjměte jej z konvice, jakmile nálev dosáhne požadované síly, případně nálev pokud čaj louhujete přímo v čajníku, přelijte do jiné připravené předehřáté nádoby, jiného čajníku, konvice. Proto, aby vám čaj nezhořkl. Množství lístků, teplota vody, doba louhování, je uvedena na čajovém obalu.
 

 

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí

Naše společnost Prodejcaje.cz s.r.o., IČO 07791658 používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s využíváním cookies a předáváním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Nákupní košík