Popis
Čerstvé lístky tohoto čaje rostou na čajových keřích v podhůří Kavkazské horské oblasti, v regionu Ozurgeti. Tento čaj je vyráběný v menším množství ručně s velkou láskou a šikovností gruzínských zpracovatelů.
Jak si nejlépe čaj připravíte.
Věříme, že čaj by se měl vařit podle vaší osobní chuti. Proto u čaje uvádíme doporučenou dobu louhování, ale neváhejte experimentovat! Při vaření čaje se zaměřte především na množství čaje, teplotu vody a dobu louhování. Čaj si přípravíte zalitím vroucí vodou v poměru 1,5dl na 1 čajovou lžičku, ať už čaj louhujete v konvici nebo používáte Inteligentní čajník přidejte navíc 1 lžičku. Tento černý čaj doporučujeme louhovat 3-5 minut ve vodě zahřáté k bodu varu, 100°C. Pro dosažení nejlepší chuti používejte pokud možno čerstvou vodu a vyhněte se převaření. Snažte se čaj nelouhovat déle, než je nutné, protože byste z lístků získali nežádoucí hořkost. Pokud chcete silnější čaj, nemusíte ho louhovat déle, jen použijte více čaje ke stejnému poměru vody.
Zalijte, louhujte 3-5 minut v jednom nálevu. Poté přeceďte.
ČERNÝ GRUZÍNSKÝ ČAJ OZURGETI
60 Kč