Tmavá Wayusa ve formě drcených listů.
Tradiční forma wayusy pro přípravu krátkým povařením.
Je charakteristická jemným karamelově nasládlým aftertastem.
Bez složek způsobujících hořkost nebo trpkost.
Ze 100g balení lze připravit 8-10 litrů wayusového čaje.
Do 1l studené vody nasypte 3-5 polévkových lžic drcených listů.
Přiveďte k varu a nechejte povařit na mírném ohni cca 3-5 minut.
Jednou převařené listy lze znovu 2-3x převařit, vždy přidejte 1-2 lžice čerstvých listů.
Jak se zpracovává „hnědá wayusa"? Po sklizni lístků dochází vlivem vlhkého a teplého pralesního klimatu přirozeně k jejich lehké fermentaci, lístky také na vzduchu oxidují a získávají tmavší barvu. Poté se listy co nejrychleji usuší. Tento proces dává tmavé wayuse její charakteristickou zemitou chuť s jemně kouřovými tóny a čokoládovým nádechem.
75 Kč