Popis
Hnědavě zelený azorský čaj Hysson (hajson) je intenzivní v chuti s jemnou vůní, bohatý na třísloviny a antioxidanty. Vyráběn je ze tří nejlepších lístků čajovníku, které jsou sklízeny v průběhu léta v červenci a srpnu, slunce v tu dobu silně pálí. Přináší pozitivní zdravotní účinky. Vhodný pro celodenní popíjení.
Jak si nejlépe čaj připravíte.
Věříme, že čaj by se měl vařit podle vaší osobní chuti. Proto u čaje uvádíme doporučenou dobu louhování, ale neváhejte experimentovat! Při vaření čaje se zaměřte především na množství čaje, teplotu vody a dobu louhování. 1 čajovou lžičku tohoto zeleného čaje doporučujeme louhovat 2-3 minuty, ve vodě o teplotě 70-80°C k poměru 1,5dl vody. Pro dosažení nejlepší chuti používejte pokud možno čerstvou měkkou vodu, kterou nechte vždy projít varem, tím ji zbavíte nežádoucích látek, pokud v sobě voda nějaké má. Po převaření počkejte zhruba 5 minut než voda zchladne. Snažte se čaj nelouhovat déle, než je nutné, protože byste z lístků získali nežádoucí hořkost. Pokud chcete silnější nálev, nemusíte čaj louhovat déle, stačí použít více čaje. Po prvním nálevu nezapomeňte čajové lístky znovu zalít, opakovaným zalitím si připravíte výraznější druhý nálev.
Zalijte, louhujte 2-3 minuty. Připravíte si 2 nálevy. Po každém nálevu přeceďte.
Vjemy chutě a tóny
Kategorie: | ZELENÝ ČAJ |
DRUH ČAJE: | Sypaný |
PŮVOD ČAJE: | Azory |
INTENZITA: | |
TRPKOST: | |
MNOŽSTVÍ TEINU: | |
KVALITA: | |
POČET NÁLEVŮ: |
HYSSON AZORSKÝ ZELENÝ ČAJ
53 Kč