Popis
Mimořádně chutné, osvěžující, výrazné přitom vyvážené spojení zeleného čaje a sušených lístků marocké máty (nana máty) s jasně žlutou až světle zelenou barvou nálevu. Pro silnou a plnou chuť používáme pro smíchání zelený čaj Gunpowder, který se skvěle doplňuje s osvěžující chutí máty.
Tento tradiční nápoj pochází z Maroka a dalších oblastí severní Afriky, známý také pod názvem Maghrebi mint tea nebo nápoj berberských kočovných kmenů, jako jsou Tuaregové. U nás je známý pod názvem čaj tuarégů. Tuaregové jdou cestou jednoduchosti, nepotrpí si na komplikované vůně ani na náročnou přípravu. Možná právě proto je jejich nejoblíbenějším pitím právě tento silný zelený čaj Gunpowder s mátou. Ideální nápoj nejen pro horké dny. Vyzkoušejte si ho, ale i ve studené podobě. Čaj si můžete podle chuti osladit. Výborný povzbuzující čaj k celodennímu popíjení. Ve druhém nálevu si ještě více vychutnáte chuť zeleného čaje.
Při vaření čaje se zaměřte především na množství čaje, teplotu vody a dobu louhování. 1 čajovou lžičku tohoto čaje doporučujeme louhovat 2 až 3 minuty, ve vodě o teplotě 70-80°C k poměru 1,5dl vody. Pro dosažení nejlepší chuti používejte pokud možno čerstvou měkkou vodu, kterou nechte vždy projít varem, tím ji zbavíte nežádoucích látek, pokud v sobě voda nějaké má. Po převaření počkejte zhruba 5 minut až voda zchladne. Snažte se čaj nelouhovat déle, než je nutné, protože byste z lístků získali nežádoucí hořkost. Pokud chcete silnější nálev, nemusíte čaj louhovat déle, stačí použít více čaje. Po prvním nálevu nezapomeňte čajové lístky znovu zalít v nálevu druhém!
Čaj louhujte 2 - 3 minuty, ve 2 nálevech. Po vylouhování zceďte.
Čaje balíme do kvalitních pevných aluminiových sáčků, které jsou v horní části neprodyšně uzavřeny zatavením. Díky tomu odolává čaj vlhkosti, světlu a veškerým pachům, které mu nedělají dobře. Právě na toto je čaj velmi náchylný, což při nedodržení má velký vliv na výslednou kvalitu a chuť připravovaného čaje. Pro opakované uzavíraní je sáček opatřen zipem. Pro další delší skladování doporučujeme čaj přesypat do uzavřené plechovky.
Více informací
Nana máta, známá také jako marocká máta, je druh máty (Mentha spicata), který je oblíbený pro svou osvěžující a sladce mentolovou chuť. Právě tato máta je často používána k přípravě tohoto tradičního marockého mátového čaje. Nana máta se pěstuje v různých částech světa, ale nejvíce je rozšířená v severní Africe, zejména v Maroku. Kromě toho se pěstuje také v Asii, Americe, Austrálii a na Novém Zélandu
ZELENÝ ČAJ TUAREG
46 Kč