Popis
Tradiční zelený 中国 čínský čaj pocházející z čínské provincie Zhejiang, u nás známý také pod názvem Vzácné obočí. Svými jemnými a pevně zavinutými lístky připomíná také tvar obočí. Čajové keře ze kterých je tento čaj po sběru produkovaný, jsou pěstovány v ekologických podmínkách, což čaji zajišťuje jeho vysokou kvalitu a čistotu. Výsledkem pečlivého zpracování čajových lístků, které si díky tomu zachovávají své přírodní vlastnosti jsou i nefritově zbarvené lístky, které po zalití nabídnou světle žlutý nálev, který chutná lehce nasládle, jemně svíravě. Objevit v něm můžete i lehkou oříškovou chuť. Tento čaj je ceněn nejen pro svojí chuť, ale i pro vůni, která je sladká, což dodává čaji jeho unikátní charakter. Vhodný pro popíjení kdykoli během dne v teplé i studené podobě.
Při vaření čaje se zaměřte především na množství čaje, teplotu vody a dobu louhování. 1 čajovou lžičku tohoto zeleného čaje doporučujeme louhovat 2 až 3 minuty, ve vodě o teplotě 70-80°C k poměru 1,5dl vody. Pro dosažení nejlepší chuti používejte pokud možno čerstvou měkkou vodu, kterou nechte vždy projít varem, tím ji zbavíte nežádoucích látek, pokud v sobě voda nějaké má. Po převaření počkejte zhruba 5 minut až voda zchladne. Snažte se čaj nelouhovat déle, než je nutné, protože byste z lístků získali nežádoucí hořkost. Pokud chcete silnější nálev, nemusíte čaj louhovat déle, stačí použít více čaje. Výtečný je samotný nebo ve spojení s nana mátou jako osvěžující nápoj po celý den. Po prvním nálevu nezapomeňte čajové lístky znovu zalít v nálevu druhém!
Zalijte, louhujte 2-3 minuty. Připravíte si 2 nálevy. Každý nálev po vylouhování zceďte.
Čaj se výborně hodí k salátům, rybám a ovocným dezertům nebo k lehkým asijským pokrmům, jako je sushi nebo jarní závitky.
Vjemy chutě a tóny
Kategorie: | ZELENÝ ČAJ |
DRUH ČAJE: | Sypaný |
PŮVOD ČAJE: | Čína |
INTENZITA: | |
TRPKOST: | |
MNOŽSTVÍ TEINU: | |
KVALITA: | |
POČET NÁLEVŮ: |
Věděli jste?
Již mnoho let se těší velké oblibě u zahraničních návštěvníků kteří navštíví Čínu. Tento čaj byl pojmenován podle tvaru zpracovaných lístků. Výrobní proces vyžaduje mimořádnou zručnost, neboť lístky se svinují do správného tvaru při vhodné teplotě a po náležitou dobu ručně.
ZELENÝ ČAJ CHUN MEE
46 Kč