Menu
HIMALAJSKÁ RÝŽE BASMATI
Popis

Tato kvalitní himalájská rýže Basmati, kterou nabízíme v modré tašce, je nejušlechtilejší odrůda rýže, která se pěstuje na úpatí Himaláje. Nechává se vyzrát celé dva roky, čímž se plně rozvine její chuť a vůně připomínající oříšek. 

Tuto rýži Basmati si vychutnává stále více milovníků dobrého jídla.

Basmati rýže se pěstuje v Pákistánu na místech, kde jsou pole zavlažována vodou z ledovců. Kvalita této Basmati rýže je dána i způsobem sklizně. Minimálně rok a půl je uskladněna v suchu a temnu. Po tuto dobu Basmati rýže vysychá a díky nízkému obsahu vody v zrnech má nejen lepší chuť, ale nelepí se, je sypká a rychlá pro přípravu.

Na trhu se často setkáte s Basmati rýží, jejíž zrnka jsou po doporučené době varu nedovařená nebo rozvařená, zatímco ostatní zrnka rýže jsou v pořádku. Je to způsobeno tím, že mnoho výrobců podlehne tlaku na co nejnižší cenu a Basmati rýži míchají s klasickou rýží. Každý typ rýže ale potřebuje jinou dobu varu a proto jsou zrnka uvařená nerovnoměrně. Basmati rýže pochází z rodinné firmy, která má možnost přímo v Pákistánu kontrolovat kvalitu dodávané rýže. U této rýže máte jistotu, že není míchána.

Basmati rýže je dodávána v textilním balení se zipem a všitou nepropustnou vložkou. Po spotřebování rýže si praktická taštička najde své uplatnění v každé domácnosti - můžete v ní skladovat své oblíbené bylinky, koření, čaj, nebo do ní zabalíte svačinku na nedělní výlet...?

Jak si nejlépe tuto rýži připravit? Pokud ji nevaříte jednoduše v rýžovaru. Základní recept na rýži Basmati.

Rýži nejdříve propláchněte a namočte do studené vody na 25 - 30 minut. Přesný poměr je jeden díl rýže na dva díly vody. Přidejte trochu soli, olivový olej a celý římský kmín. Případně nechte rýži čistou, bez koření. V nezakryté nádobě přiveďte k varu. Jakmile voda začne "chytat var", rýži přiklopte a vypněte sporák. Nechte takto stát 25 minut, pak zlehka prokypřete vidličkou a podávejte. Všechna voda se vstřebá, není potřeba rýži cedit. Tímto způsobem můžete Basmati rýži připravit na sporáku nebo v troubě.

S jakým kořením je možné rýži Basmati vařit?


Především s bobkovým listem, hřebíčkem, kardamomem, muškátovým květem, muškátovým oříškem a kurkumou.

Skladujte v suchu a chladu. Země původu Pakistán.

Připravte si z rýže Basmati něco trošku jiného. Recept na Pulao najdete TADY.

 

HIMALAJSKÁ RÝŽE BASMATI
HIMALAJSKÁ RÝŽE BASMATI

438 Kč

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí

Naše společnost Prodejcaje.cz s.r.o., IČO 07791658 používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s využíváním cookies a předáváním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat