Popis
Pro vynikající osvěžující vůni a chuť s mimořádnou povzbuzující schopností je tato čajová směs výběrových lístků černého cejlonského čaje s bergamotovým aroma z asijských citrusových plodů velmi vyhledávaným čajem, který se těší nesmírné přízni. Vychutnáte si správně vyvážené aroma, pikantní a osvěžující chuť při popíjení nejen ráno, ale i kdykoliv během dne. Potěší vždy. Pro zmírnění silné chuti můžete čaj podávat i s mlékem.
Jak si nejlépe Earl Grey připravíte.
Věříme, že čaj by se měl vařit podle vaší osobní chuti. Proto u čaje uvádíme doporučenou dobu louhování, ale neváhejte experimentovat! Při vaření čaje se zaměřte především na množství čaje, teplotu vody a dobu louhování. Tento černý Earl grey doporučujeme louhovat 2-3 minuty ve vodě zahřáté k bodu varu, 100°C. Pro dosažení nejlepší chuti používejte pokud možno čerstvou vodu a vyhněte se převaření. Snažte se čaj nelouhovat déle, než je nutné, protože byste z lístků získali nežádoucí hořkost. Pokud chcete silnější čaj, nemusíte ho louhovat déle, jen použijte více čaje ke stejnému poměru vody.
Zalijte, louhujte 2-3 minuty. Poté přeceďte.
Pro snadnější přípravu v konvičce je možné použít PAPÍROVÝ FILTR nebo přímo INTELIGENTNÍ ČAJNÍK.
Jak balíme naše čaje?
Čaje balíme do kvalitních pevných kompostovatelných sáčků, které jsou v horní části neprodyšně uzavřeny zatavením. Díky tomu odolává čaj vlhkosti, světlu a veškerým pachům, které mu nedělají dobře. Právě na toto je čaj velmi náchylný, což při nedodržení má velký vliv na výslednou kvalitu a chuť připravovaného čaje. Pro opakované uzavíraní je sáček opatřen zipem. Pro další delší skladování doporučujeme čaj přesypat do uzavřené plechovky.
Vjemy chutě a tóny
Kategorie: | ČERNÝ ČAJ |
DRUH ČAJE: | Sypaný |
PŮVOD ČAJE: | Šrí Lanka |
INTENZITA: | |
TRPKOST: | |
MNOŽSTVÍ TEINU: | |
KVALITA: | |
POČET NÁLEVŮ: |
Více informací
O čaji Earl Grey se traduje.
Podle první verze, se vyrábí podle staré čínské receptury, kterou obdržel jako dar britský premiér,2. hrabě (Earl) Charles Grey, (premiérem v letech 1830-1834) když putoval po Číně. Po přivezení receptury do Anglie se začal vyrábět čaj, který získal světový ohlas.
Podle druhé verze se ovšem říká, že se jedná pouze o výmysl, protože Charles Grey nikdy v Číně nebyl a bergamot tam nebyl znám. Místo toho se tvrdí, že čaj vzešel z pokusů britských obchodníků, kteří ve snaze napodobit drahé a vysoce kvalitní čaje, začali používat aromatické esenciální oleje, aby tak vylepšili a přidali na chuti slabším a méně kvalitním čajům.
Věděli jste?
Největší produkce nejlepších bergamotů na světě pocházejí z Itálie, kam byla tato botanická rostlina přesazena před několika generacemi. Bergamot je stále zelený subtropický strom. Plody mají hruškovitý tvar světle žluté barvy podobné citrónu. Z těchto plodů se získává aromatická silice u nás nazývána bergamot. Množství bergamotové silice se v různých čajích liší, ale jen množství bergamotové silice určuje kvalitu čaje! Nadměrný podíl bergamotové silice způsobuje mýdlovitou chuť nálevu a je-li jí tam zase příliš málo, mužete pít rovnou čistý čaj.
SILNÝ EARL GREY ČERNÝ ČAJ S BERGAMOTEM
55 Kč