Menu

U nás na něj na každém rohu nenarazíte.

Přidáno 21. 6. 2018 14:07:41 Počet shlédnutí 1186

Přes to ho můžete mít doma.

U nás na něj na každém rohu nenarazíte.

I na daleké Šrí Lance jsem si vzpomněl (nejspíš to bylo tím, že je to jedna ze zemí, kde jich je mnoho a jsou téměř na každém rohu ) na recept, který je výtečný a rozhodně stojí za to ho vyzkoušet.

Na manga tam narazíte v podobě, kdy ještě visí na stromě nebo jsou již otrhané nejen v pouličních stáncích s nepřeberným množstvím rozličného, pro nás neznámého ovoce.

Nejen píši záměrně, protože i tam najdete mnoho obchodních řetězců, kde na ně v jejich sortimentu narazíte také.

Stromy mangovníku tam rostou podobně jako u nás jabloně, jsou vidět na mnoha místech,zásádní rozdíl je v tom, že stromy jsou mohutnější a manga větší a chutnější než ty, které se běžně dostanou u nás. Na jednom vzrostlém stromě jich bývá 300-400ks.

Přeprava k nám jim také moc nepřidá. Někdy manga v obchodech vypadají pěkně, doma mango rozkrojíte a zjistíte, že je z části uvnitř načernalé. V zemích kde manga rostou se Vám to nestane.

Mango venkuMango strom

A právě možná proto, že né všude se vždy mango dá sehnat a v našich končinách jsou možnosti omezené, je možné nyní na Prodejcaje.cz objednat již nějaký čas také mangové pyré.

Mango krájenéMangové pyré

RECEPT na

TRIFLE l Trájfl

Na přípravu jednotlivých vrstev potřebujete:

- piškotový korpus nebo cukrárenské piškoty
- jelly l Džely něco podobného našemu želé, postačí i to naše.
mangové pyré a další ovoce třeba borůvky nebo maliny. 
- smetanový puding
- poctivá vyšlehaná šlehačka

Připravit můžete do velké kruhové, nejlépe skleněné nádoby či do malých misek. Co miska to jedna porce.

Postup je jednoduchý, vše se připravuje po vrstvách.

Na dno mísy položíte cukrárenské piškoty nebo piškotový korpus zakápnete rovnoměrně mangovým pyré. ( Cca 2 polévkové lžíce.) Necháte cca 20 min v ledničce. Mezitím si podle návodu připravíte Jelly, které po vychladnutí můžete také zchladit v lednici a jakmile začne rosolovatět, přendejte rovnoměrně na vrstvu piškotů. Nechte opět zchladit. Po 20minutách rovnoměrně navrstvěte zhruba polovinu plechovky mangového pyré a třeba čerstvé či mražené borůvky ( tuto kombinaci máme vyzkoušenou a připravujeme si ji nejraději) nebo maliny či pokrájené jahody. Na vrstvu ovoce přijde smetanový puding. K přípravě pudingu použijete větší díl mléka a doplníte menším dílem smetany. Jakmile je puding hotový, nechte ho nějaký čas vystydnout a poté ho již v lehce zatuhlé konzistenci rozetřete na ovocnou vrstvu. Poslední vrstva a závěrečný lístek čaje je vyšlehaná šlehačka, která přijde úplně nahoru. Nechte opět nějaký čas zchladnout v lednici. A je hotovo.

Při servírování se jednotlivé porce většinou trošku rozpadnou,
ale to nevadí. Pokud je připraveno do skleněných misek po porcích, předejdete tomu a navíc to vypadá luxusně. Každopádně není to na škodu. Na chuti to nic nezmění. Ať už připravíte tak nebo tak, vychutnáte si to. Ideálním doplňkem je černý sypaný velkolistý    Ceylon Pekoe 1.

Přeji Vám krásné dny.
Ivan Semančík

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí

Naše společnost Prodejcaje.cz s.r.o., IČO 07791658 používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s využíváním cookies a předáváním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat