Menu

Sušení

Sušení lístků

V momentě, kdy je čaj správně zfermentován, je usušen (co nejrychleji) horkým vzduchem, tak, aby obsah vody klesl pos 3%. Sušení se dle potřeby opakuje, protože v případě, že jsou lístky příliš vlhké, můžou při skladování plesnivět. Je to opět proces na kterém záleží v souvislosti s výsledným aromatem a chutí čaje. Při sušení se řada aromatických látek z čaje částečně vypaří. Složitými reakcemi za tepla v něm vzniknou jiné vonné a chuťové látky, které jsou již charakteristické pro hotový čaj. Při procesu sušení je třeba dávat pozor. Čaj se nesmí přehřát ani připálit, pokud by se tak stalo čaj by získal nežádoucí vůni.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí

Naše společnost Prodejcaje.cz s.r.o., IČO 07791658 používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i mj. k personalizaci obsahu našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s využíváním cookies a předáváním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a reklamních sítích na dalších webech.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat