Příběh čaje 2
Čínu a její rituály. Přípravy čajů /Oolong, Lung ching, Pu-erh,
zeleného čaje a.../, vám přiblíží zase Příběh čaje 2.
V 11 minutě 37 sekundě se podívejte na přípravu grogu.
Pro přípravu teplého alkoholického grogu
z černého čaje budete potřebovat:
- Kvalitní med 1,5 až 2cl. Množství záleží na vaší chuti.
- Skořici nalámanou na menší kousky.
- Poloviční lžíčku hřebíčků.
- Čerstvou šťávu z 1 čtvrtky limetky, případně z citrónu.
- Z pomeranče si ukrojte podlouhlou širší spirálu,
to proto, aby se z ní do nápoje přenesl, vylouhoval citrusový olej/.
- Starší kvalitní kubánský rum.
- Černý čaj Earl grey nebo Ceylon /Vše zalijte co nejteplejším čajem to proto,
aby se med dobře rozpustil a vše se dobře smíchalo.
- Nakonec zalijte kvalitním 40% jamajským rumem, nešetřete.
Pro efekt můžete zapálit.
Recept a video na přípravu koktejlu s čajem Sencha najdete TADY.