Popis
Babiččina zahrádka má v sobě jen to nejlepší, obsahuje....
IBIŠEK díky němu vás po zalití čaje překvapí především barva čaje, je v čaji obsažen, nejen pro barvu, ale také, protože je blahodárným přírodním lečebným prostředkem.
JABLKO, který čaj obsahuje má detoxikační účinky, posiluje imunitu a regeneruje to především díky vitamínu C, obsahuje také mnoho stopových prvků jako je
železo, hořčík, vápník, fosfor, draslík v neposlední řadě také karoten, obsahuje také vlákninu, nenasycené mastné kyseliny. Vše co je pro lidský organismus prospěšné.
ARÓNII, která je v čaji obsažená podporuje zase imunitu, snižuje cholesterol, antioxidant, vysoký obsah jódu-působí na harmonizaci šťítné žlázy.
ČERVENOU ŘEPU, která je další nepostradatelná surovina v tomto čaji, pomuže vašemu organismu detoxikačně.
OSTRUŽINU, která v čaji nezapomene na dospělé ani děti pomáhá při jakýchkoliv plicních problémech (zánět horních i dolních cest dýchacích, zápal plic, kašel). Plody obsahují vitamín C, vitamíny skupiny B, fosfor, železo, hořčík a vápník.
ČERVENÝ RYBÍZ ten má v sobě pektin, pomůže především vitamíny A, C, E, obsahuje vápník, draslík, fosfor, magnézium. Pomůže vám posílit imunitu, pomuže při léčbě horečnatých nemocí a nemocí z nachlazení chrání zrak a pomáhá při zhoršeném nočním vidění (šerosleposti), působí močopudně, podporuje trávení, pomáhá při některých střevních chorobách, reguluje krevní tlak, působí preventivně proti rakovině.
MALINU další zdravá surovina, která má pro organismus blahodárný účinek, obsahuje vlákninu, vitamín C, podporuje pocení a tím i vylučování odpadních látek z těla, tlumí horečku, působí sice mírněji, zato však dlouhodobě a navíc při pravidelném užívání má vliv i na zvýšení imunity a působí preventivně proti civilizačním nemocem.
LIST OSTRUŽINÍKU má v čaji také svoje místo, má v sobě látky, které působí hlavně protizánětlivě, pomáhá při léčbě dásní (paradentóza a pod.), při infekcích v krku, při nachlazení, kašli a rýmě.
Věděli jste že?
Už mnohé generace používají samotné sušené listy jako prostředek proti průjmu, kdy je vhodné pít čaj z listů až do vymizení potíží. Kladný vliv mají i na sliznice žaludku a střev, zmírňují a léčí koliky.
JAHODU, která je v čaji, má v sobě 2x více vitamínu C, než má v sobě citrón, obsahuje B1, B2, B5, B6, E, provitamín A, kyselinu listovou, zinek, vápník,
fosfor, měd, draslík, hodně železa a manganu. Látky, které jsou v jahodě z ní dělají úžasný nejen sezónní léčivý prostředek. Proto právem uzavírá místo v tomto ovocném čaji.
Čaj obsahující bezinky, kousky jablka, ibišek, aronii, kousky červené řepy, ostružinu, aroma, červený rybíz, kousky maliny, listy ostružiníku, kousky jahody.
Připravíte vroucí vodou zalitím v poměru 2,5dl na 2 čajové lžičky, pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici.
Zalijte | Nechte 5-8 minut louhovat | V jednom nálevu | Poté přeceďte.
Po vylouhování, kdy ovoce již splnilo svůj účel a poněkud narostlo, nabobtnalo je možné ho sníst. Není třeba ho vyhazovat!
OVOCNÝ ČAJ BABIČČINA ZAHRÁDKA
65 Kč