Popis
Čínská Sencha japonského typu přináší medově žlutý nálev. Je stále hojněji pěstovaná na čínských plantážích. Jemná chuť čaje s travnatým zakončením, který je produkován díky příznivému klimatu již více než 2000 let Vás nezklame.
Při vaření čaje se zaměřte především na množství čaje, teplotu vody a dobu louhování. 1 čajovou lžičku tohoto zeleného čaje doporučujeme louhovat 2 až 3 minuty, ve vodě o teplotě 70-80°C k poměru 1,5dl vody. Pro dosažení nejlepší chuti používejte pokud možno čerstvou měkkou vodu, kterou nechte vždy projít varem, tím ji zbavíte nežádoucích látek, pokud v sobě voda nějaké má. Po převaření počkejte zhruba 5 minut než voda zchladne. Snažte se čaj nelouhovat déle, než je nutné, protože byste z lístků získali nežádoucí hořkost. Pokud chcete silnější nálev, nemusíte čaj louhovat déle, stačí použít více čaje. Po prvním nálevu nezapomeňte čajové lístky znovu zalít v nálevu druhém!
Zalijte vodou o teplotě 70-80°C, louhujte 2-3 minuty. Připravíte si 2 nálevy. Každý nálev po vylouhování zceďte.
PŘÍNOS ZELENÉHO ČAJE
Stejně jako všechny pravé čaje nabízí i zelený čaj mnoho potenciálních zdravotních výhod. Výzkum zjistil, že čaj (Camellia sinensis) může mít mnoho pozitivních účinků na lidské zdraví, včetně zlepšení kardiovaskulárních funkcí, snížení rizika rakoviny, zlepšení imunitních funkcí, zlepšení zdraví ústní dutiny a pomoci při regulaci hmotnosti. Čaj je také plný polyfenolů, což je třída antioxidantů, které pomáhají tělu udržovat homeostázu a vyrovnávat hladinu stresu.
Konkrétně zelený čaj je známý pro řadu svých zdraví prospěšných účinků, které byly podpořeny rostoucím počtem studií. Výzkum zeleného čaje prokázal, že může být účinným protinádorovým prostředkem mimo jiné při rakovině prsu, plic, ledvin a prostaty. Studie prokázaly souvislost mezi zeleným čajem a hubnutím a schopnost modulovat energetický metabolismus, napomáhat regulaci tělesného tuku a případně podporovat přednostní úbytek břišního tuku. Výzkumy také ukázaly, že zelený čaj může zvyšovat výkonnost při řešení úkolů krátkodobé paměti a také zvyšovat účinnost antibiotik. Další recenzované studie spojují zelený čaj se zdravou pokožkou, pomocí při snižování hladiny cholesterolu a regulací cukrovky. Je důležité mít na paměti, že mnohé z těchto studií sledují subjekty, které pijí několik šálků zeleného čaje denně.
Upozornění: Výše uvedené informace slouží pouze pro vzdělávací účely. Tyto informace nejsou určeny k diagnostice, léčbě, vyléčení nebo prevenci jakýchkoli onemocnění.
Vjemy chutě a tóny
Kategorie: | ZELENÝ ČAJ |
DRUH ČAJE: | Sypaný |
PŮVOD ČAJE: | Čína |
INTENZITA: | |
TRPKOST: | |
MNOŽSTVÍ TEINU: | |
KVALITA: | |
POČET NÁLEVŮ: |
ZELENÝ ČAJ SENCHA
55 Kč