Popis
Zelený 中国 čínský listový čaj z provincie Chun mee. Nefritově zbarvené lístky, dávají čirý, světle žlutý vydatný nálev, hladké chuti.
Při vaření čaje se zaměřte především na množství čaje, teplotu vody a dobu louhování. 1 čajovou lžičku tohoto zeleného čaje doporučujeme louhovat 3 až 4 minuty, ve vodě o teplotě 70°C k poměru 1,5dl vody. Pro dosažení nejlepší chuti používejte pokud možno čerstvou měkkou vodu, kterou nechte vždy projít varem, tím ji zbavíte nežádoucích látek, pokud v sobě voda nějaké má. Po převaření počkejte zhruba 5 minut až voda zchladne. Snažte se čaj nelouhovat déle, než je nutné, protože byste z lístků získali nežádoucí hořkost. Pokud chcete silnější nálev, nemusíte čaj louhovat déle, stačí použít více čaje. Výtečný samotný nebo s mátou jako osvěžující nápoj po celý den. Po prvním nálevu nezapomeňte čajové lístky znovu zalít v nálevu druhém!
Zalijte, louhujte 3-4 minuty. Připravíte si 2 nálevy. Každý nálev po vylouhování zceďte.
Vjemy chutě a tóny
Kategorie: | ZELENÝ ČAJ |
DRUH ČAJE: | Sypaný |
PŮVOD ČAJE: | Čína |
INTENZITA: | |
TRPKOST: | |
MNOŽSTVÍ TEINU: | |
KVALITA: | |
POČET NÁLEVŮ: |
Věděli jste?
Již mnoho let se těší velké oblibě u zahraničních návštěvníků kteří navštíví Čínu. Tento čaj byl pojmenován podle tvaru zpracovaných lístků. Výrobní proces vyžaduje mimořádnou zručnost, neboť lístky se svinují do správného tvaru při vhodné teplotě a po náležitou dobu ručně.
ZELENÝ ČAJ CHUN MEE
46 Kč